Kontaktperson
Greta van Huyssteen
Forskare
Kontakta GretaFå en introduktion till sensorisk analys i en två dagars praktisk grundkurs! Utbildningen ger en grundläggande förståelse för sensoriska metoder och analyser.
Genom att använda sensorisk analys kan man mäta en produkts sensoriska egenskaper. Utseende, lukt, smak, konsistens och munkänsla är de upplevelser som ofta mäts på livsmedelsprodukter, men även produkter från andra områden kan med fördel analyseras med hjälp av sensoriska metoder som förpackningar eller kemtekniska-produkter.
Under 2 dagar får du och ditt företag en introduktion till hur sensorisk analys fungerar och vad som påverkar metodval och resultat.
RISE har en lång erfarenhet av praktiskt inriktade utbildningar där grundläggande teori varvas med många övningar för att få en förståelse för de viktigaste metoderna.
En förståelse för hur sensorisk analys genomförs och när det kan användas möjliggör en effektivare produktutveckling och kvalitetsgranskning av sina produkter.
Under de två dagarna går vi igenom:
Kursen genomförs antingen i RISE lokaler eller på plats hos ert företag.
Introduktionskursen ges även regelbundet på RISE, det är då öppet för flera företag att delta.
Med kursen ges en grundläggande förståelse för vad en sensorisk analys innebär och metodik för att utföra detta.