Frukostseminarie: Olika additiva tillverkningsmetoder
Additiv tillverkning erbjuder nya möjligheter för geometrisk design av komponenter och produkter. Det finns dock begränsningar beroende på vilken printteknologi och material som används. Under detta seminarium får du en inblick i olika 3D-printteknologier för plast och metall samt deras fördelar och begränsningar.
Välkommen till en serie av frukostseminarier inom additiv tillverkning, med fokus på hur små och medelstora företag använder tekniken som en möjliggörare inom produktutveckling och produktion. Vid detta tillfälle kommer vi att utforska hur additiv tillverkning öppnar upp helt nya frihetsgrader när det gäller geometrisk utformning av komponenter och produkter. Detta gör konstruktions- och produktutvecklingsarbetet mycket spännande, då man kan tänka helt nytt. Naturligtvis finns det också begränsningar beroende på vilken printteknologi och material som används. Här får du en inblick i några av de 3D-printteknologier som finns för plast respektive metall, samt deras fördelar och begränsningar.
3D-Action 2.0
3D-Action 2.0 är ett projekt finansierat av Tillväxtverket och Västra Götalandsregionen där RISE, Chalmers, IUC Sweden, IUC Väst, IUC Sjuhärad, IDC Skövde, och Göteborgs Tekniska College samverkar för att erbjuda en unik möjlighet för små och medelstora företag i Västra Götalandsregionen att få möjligheten till att testa och utvärdera olika additiva tekniker. Seminarierna är kostnadsfria och öppna för alla företag oavsett storlek.