Hoppa till huvudinnehåll
Search
Menu
Vätgasbyrån: Har vätgas en framtid inom transportsektorn?

Har vätgas en framtid inom transportsektorn?

Vätgas har länge varit ett av de mest lovande alternativen till fossila bränslen inom transportsektorn. Men fortfarande ser vi få vätgasfordon på våra vägar. Hur kommer det sig? Hur ser framtiden ut? Det diskuterar RISE experter på ett lunchwebinar den 11 september. Kostnadsfritt och öppet för alla!

Enligt klimatmålen ska Sveriges transportsektor vara fossiloberoende år 2030. För att lyckas med det behöver vi ställa om fordonsflottan. Elbilar är en del av lösningen. En annan lösning är fordon som drivs av vätgas. 

Fördelen med att använda vätgas vid transporter är att tekniken är helt ren. Det enda som kommer ut ur avgasröret är vattenånga. Dessutom är räckvidden lång och tankningen går snabbt. Hur kommer det sig då att vi inte ser fler vätgasfordon på svenska vägar? Vilka möjligheter och hinder finns? Vad säger våra experter om framtiden?

Om webinaret

Nu bjuder RISE in till ett webinar där våra forskare och experter Live Mölmen, Anders Lundblad och Andreas Andersson går igenom möjligheter och utmaningar när det kommer till vätgas inom transporter. De kommer bland annat att ta upp:

  • Verkningsgrad 
  • Distribution och lagring
  • Säkerhet och risker
  • Tekniska möjligheter och utmaningar
  • När har vi ett vätgassamhälle?

Du som deltar får även möjlighet att ställa frågor till våra experter.

Målgrupp

Webinaret är kostnadsfritt och öppet för alla med intresse av vätgas inom transportsegmentet. Kanske är du inom industrin, fordonsbranschen, offentlig verksamhet eller närliggande sektorer.

Anmälan
11 sep 2024
12:00-13:00
Digitalt via Teams
10 september 2024

Kostnadsfritt

Obegränsat
Digitalt,
Talare
Talare

Live Mölmen

Forskare, RISE

Andreas Anderson

Forskare, RISE

Anders Lundblad

Forskare, RISE
Anna Larsson

Kontaktperson

Anna Larsson

Enhetschef

+46 10 516 59 55

Läs mer om Anna

Kontakta Anna
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.