Kontaktperson
Jenny Veide Vilg
Enhetschef
Kontakta JennyHygien och säkerhet är centralt inom livsmedelsindustrin, men inte alltid en enkel kombination med sparsam användning av energi. RISE erbjuder livsmedelssäkra och hygieniska lösningar som tar hänsyn till påverkan på produktkvaliteten när du vill bli mer energieffektiv.
Vi har djup teknisk kunskap inom samtliga delar av tillverkningskedjan, så som produktionsprocesser, rengöring och lagring. Vi har även god kunskap inom lagstiftning kring livsmedelssäkerhet, hygienisk design och mikrobiell säkerhet.
Exempel på områden som vi kan stötta ert företag inom:
Rådgivning
Det är vanligt att verksamheten utformas efter generella branchriktlinjer, vilket ofta innebär att det finns utrymme för justeringar som sparar energi. När vi hjälpt kunder tidigare och räknat på deras unika fall har vi kunnat justera tider och temperaturer i deras processer utan att riskera säkerheten, medan tid, energi och pengar sparas.
Vår breda kompetens inom faktorer som påverkar produkters kvalitet, tillsammans med vår mikrobiologiska kompetens och omfattande analyslab tillåter oss att kunna erbjuda skräddarsydda energilösningar som få andra kan.
Arbetets resultat levereras i form av skriftlig rapport, med muntlig presentation om så önskas.