Kontaktperson

FRAMSTEGET – Digitala produktpass för industri och produktion
Vad händer med din produkt efter att du sålt den? Digitala Produktpass (DPP) är en nyckel i EU:s gröna omställning. Den nya ekodesignförordningen (ESPR) förändrar spelreglerna och berör alla – även mindre företag.

Snart måste alla produkter på EU-marknaden ha ett digitalt pass med information om allt från materialinnehåll och ursprung till miljöpåverkan och återvinning.
I det här webbinariet får du en inspirerande introduktion till vad DPP är, varför det införs och vilka möjligheter som följer med på köpet. Du får också konkreta tips på hur ni kan börja förbereda er redan nu.
Vi vänder oss särskilt till små och medelstora företag i Norrbotten och Västerbotten, som verkar inom industrins värdekedjor.
Medverkande
Möt Hanna Lindén, senior forskare på RISE Research Institutes of Sweden, som guidar dig genom grunderna i Digitala Produktpass och vad det kan innebära i praktiken.
Datum
15 maj kl. 13.30–14.30
Vi ses online
Föreläsningen sker digitalt – länk skickas efter anmälan.
Eventet är kostnadsfritt men kräver ett signerat intyg om försumbart stöd (De Minimis)*
Intresserad av att ta nästa steg?
Vi berättar också kort om hur du och ditt företag kan få hjälp med att kartlägga kompetensbehov och få stöd i att hitta rätt utbildningsinsatser framöver för just er verksamhet.
FRAMSTEGET är en föreläsningsserie som ger dig koll på trender, teknik och nya kompetensområden – utan att krångla till det. Genom korta och lättillgängliga träffar online lyfter vi ämnen som är relevanta för dig som vill driva utvecklingen framåt och hänga med i den gröna omställningen.
Föreläsningarna fokuserar på konkreta insikter som kan göra direkt nytta i det dagliga arbetet. Håll utkik efter kommande teman – vi fyller löpande på med fler tillfällen!
Initiativet är en del av projekten Framtidsäkrad industrikompetens Norrbotten och Framtidssäkrad industrikompetens Västerbotten, som drivs av RISE Research Institute of Sweden i samverkan med behovsägare och leverantörer.
* Detta event finansieras genom Tillväxtverket, vilket innebär att deltagande är kostnadsfritt. För att delta behöver du signera ett intyg om försumbart stöd (så kallat De Minimis-stöd), i enlighet med EU:s regelverk. Mer information finns här.

Hanna Lindén
