Hoppa till huvudinnehåll
Search
Menu
På bilden syns skivad skinka på ett fat.

Webbinarium: Nya regler för maxhalter av nitrit och nitrat i livsmedel

Kommer dina produkter att påverkas av EUs nya gränsvärden för innehåll av nitrit och nitrat?
Lyssna på experter inom livsmedelsmikrobiologi, konservering och sensorik på vårt webbinarium och lär dig mer om vad det kan komma att innebära för dig och ditt företag!

EU har beslutat att införa nya, lägre maxhalter för tillsats av nitrit och nitrat i livsmedel från och med den 9 oktober 2025. Det kan påverka dig som tillverkar kött-, chark-, fisk- och ostprodukter där nitrit och nitrat används. De tillsatser som omfattas av de nya maximihalterna är kaliumnitrit (E 249), natriumnitrit (E 250), natriumnitrat (E 251) och kaliumnitrat (E 252).

Förbered dig för omställningen genom att komma till vårt webinarium, där experter inom bl a livsmedelssäkerhet, konservering och sensorik berättar om nitrit och nitrat som konserveringsmedel, de nya reglerna och om vad de innebär för livsmedelsproducenter som behöver ställa om sin produktion.

Välkomna! 

 

21 augusti 2024
21 aug 2024
10:30-11:30
Möteslänk kommer att skickas ut innan webbinariet., Sverige
16 augusti 2024

Kostnadsfritt

100
Digitalt,
Talare
Talare
Charlotta Löfström

Charlotta Löfström

Forskare mikrobiologi, RISE Research Institutes of Sweden
Petter Melin

Petter Melin

Forskare mikrobiologi, RISE Research Institutes of Sweden
Birgitta Bergström

Birgitta Bergström

Livsmedelsmikrobiolog, RISE Research Institutes of Sweden
Greta van Huyssteen

Greta van Huyssteen

Forskare sensorik, RISE Research Institutes of Sweden
Jenny Veide Vilg

Kontaktperson

Jenny Veide Vilg

Enhetschef

+46 10 516 60 14

Läs mer om Jenny

Kontakta Jenny
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.