Kontaktperson
Anna-Karin Karlsson
Affärsutvecklare
Kontakta Anna-KarinUr varje utmaning växer nya lösningar och beteenden. I denna trendspaning riktar vi blicken mot vad som väntar runt hörnet. Vad krävs för att skapa ett hållbart matsystem?
Trendseminariet som hölls den 5 december 2023 ger en kort summering av trendrapporten. Varje område presenteras kort och därefter följer ett samtal med medverkande experter om konsekvenser och möjligheter.
Den 5 december 2023 presenterade RISE en ny trendrapport, med fokus på framtidens matsystem. Tillsammans har våra forskare och experter genomfört en omvärldsspaning för att ta reda på vad som väntar matsystemet runt hörnet på kort och lång sikt.
I det här timslånga trendseminariet, som du nu kan se i efterhand, riktar vi blicken mot trenderna som presenteras i rapporten. Varje trend som presenteras följs upp i ett samtal med en panel som diskuterar konsekvenser, utmaningar och möjligheter.
När framtiden är hybrid
Ulf Sonesson, senior affärsutvecklare RISE Jordbruk och livsmedel
Samarbete med naturen
Eva Salomon, projektkoordinator Kunskapsnav animalieproduktion RISE
Inkomstinnovation och den cirkulära affären
Klara Båth avdelningschef, RISE Jordbruk och livsmedel
När data är kärnverksamhet och uppkoppling är vardag
Anna Rydberg, senior forskare RISE Jordbruk och livsmedel
Hälsa på frammarsch
Maria Biörklund Helgesson, forskare RISE Jordbruk och livsmedel
Moderator:
Anna-Karin Karlsson, senior affärsutvecklare RISE Jordbruk och livsmedel
Övriga medverkande:
Annika Kihlstedt, projektledare Framtidens mat på RISE
Tanken med trendrapporten är att du ska kunna använda den som en del av underlaget för din verksamhetsplanering, och/eller för att prioritera framtida satsningar och/eller för att säkerställa att ditt företag har rätt kompetens och kapacitet för vad som väntar runt hörnet.