Birgitta arbetar som senior projektledare inom Processteknik, säkerhet och hygien med fokus på livsmedelsmikrobiologi. Projekten omfattar mikrobiologiska frågeställningar för att skapa säkra och hållbara produkter genom förebyggande arbete, vid produktutveckling eller om det redan uppstått ett mikrobiologiskt problem genom "trouble shooting" och åtgärdsarbete. Ett annat fokusområde är rengöring och desinfektion inom den RISE-övergripande Testbädden Cleaning Innovation.
https://www.ri.se/sv/test-demo/cleaning-innovation
I Göteborg har vi vårt mikrobiologiska laboratorium klass 2, vilket innebär att vi kan jobba med sjukdomsframkallande bakterier bl.a. Salmonella, Listeria och Campylobacter. Vi har lång erfarenhet av att arbeta praktiskt med mikrobiologiska frågeställningar inom livsmedel och andra produktområden tex hygienområdet.
Vi hjälper er att:
• utvärdera mikrobiologisk kvalitet
• genomföra hållbarhetstester och lagringsstudier
• utföra belastningsförsök med bakterier, mögel och/eller jäst
• analysera och identifiera bakterier, mögel och jäst
• föreslå och utvärdera hållbarhetsförlängande tekniker
• lösa produktproblem
• utvärdera effektiviteten hos konserveringsmedel och andra antimikrobiella tillsatser
• utbilda personal genom företagsanpassade utbildningar eller enligt vår kurskatalog. Vi erbjuder både teoretiska och praktiska moment i våra utbildningar.
https://www.ri.se/sv/utbildning