Hoppa till huvudinnehåll
Search
Menu

Extrudering av livsmedel

Extrudering är en etablerad processmetod inom livsmedelsindustrin. Extrudering används för att producera många olika livsmedelsprodukter som finns i våra butiker; snacks, frukostflingor, pasta och vegetariska köttsubstitut, och används även för att producera foder.

Extrudering är en metod där ett material bearbetas under höga temperaturer, tryck och skjuvkrafter och till sist pressas genom ett formande munstycke. Målet är att skapa tilltalande produkter för konsumenterna med attraktiv konsistens och smak. Extrudering är också effektivt för att skapa mervärdesprodukter via valorisation av sidoströmmar, och ses som en bra metod i utvecklingen av klimatvänliga livsmedel genom att texturera vegetabiliska proteiner och skapa köttliknande fibrösa strukturer i köttsubstitut.

RISE kan hjälpa dig och ditt företag att testa nya råvaror, ta fram recept samt optimera processen och formuleringen för att skapa den produkt som ni önskar. Vi har olika storlekar på våra extrudrar, och kan anpassa processen så den passar just ditt företags frågeställningar.

Nedan ser du ett urval av vad vi kan hjälpa dig med:

  • Köttsubstitut
    • Våtextrudering (high moisture extrusion cooking)
    • Torrextrudering (low moisture extrusion)
  • Snacksprodukter
  • Frukostflingor
  • Pasta
  • Foder
Leyla Dahl

Kontaktperson

Leyla Dahl

Forsknings- och utvecklingsingenjör

+46 10 516 62 83

Läs mer om Leyla

Kontakta Leyla
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Kontakt

Hittar du inte det du söker eller är du nyfiken på hur vi kan hjälpa dig?

Skicka meddelande
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.