Kontaktperson
Ann Lorentzon
Projektledare
Kontakta AnnDet ställs många krav på en livsmedelsförpackning. Först och främst ska den naturligtvis skydda och bevara maten. Förpackningen ska också fungera praktiskt i process och distribution. Miljö och ekonomi är andra parametrar som är viktiga. Och den ska uppfylla en mängd lagkrav.
Valet av konsumentförpackning har även stor betydelse för hur framgångsrik produkten blir på marknaden. Konsumenterna påverkas av förpackningarnas färg, form och material samt om produktens innehåll är synligt eller inte. Det gäller därför att välja förpackning med omsorg.
Våra experter arbetar brett mot livsmedelsproducenter, handel och förpackningsindustri. Egen forskning och utveckling garanterar att vi ligger i framkant vad gäller kunskap om mat och förpackningar. Vi har gott om resurser att göra praktiska försök, analyser och utvärderingar.
Nätverk i egen regi och med andra, innebär tillgång till kompletterande nationella och internationella kompetenser.
Vi kan hjälpa dig med:
Vi erbjuder också en rad öppna och företagsinterna kurser riktade mot livsmedels- och förpackningsbranschen.