Tim Nielsen Forskare Tel +46 10 516 66 67 E-post tim.nielsen@ri.se Ort Lund Fråga mig om Fråga mig om Projekt Växtbaserade proteinisolat med lågt natriuminnehåll för hälsosam mat I projektet utvecklas nya processer och måltidsformuleringar för att producera hälsosamma, hållbara och välsmakande växtbaserade måltider som dessutom uppfyller kriterierna för nyckelhålsmärkning samt EUs rekommendatione… Projekt Handeln som säljkanal för svenska blåmusslor på livsmedelsmarknaden Projektet syftar till att öka konsumtionen av svenska blåmusslor i Sverige och musslans andel av livsmedelsinköp på den svenska marknaden. En konsumentförpackning anpassad för svenska dagligvaruhandel tas fram och vi undersöker va… Projekt Utveckling av näringsladdad broccolisoppa I projektet tas en ny god, näringsrik och lättillgänglig broccolisoppa fram. Broccoli innehåller glukosinolater och av särskilt intresse är glukorafanin som har antioxidativa och andra hälsomässigt gynnsamma effekter. En ny typ av… Expertis Välj rätt förpackning till livsmedel Det ställs många krav på en livsmedelsförpackning. Först och främst ska den naturligtvis skydda och bevara maten. Förpackningen ska också fungera praktiskt i process och distribution. Miljö och ekonomi är andra parametra… Expertis Sjömat Intresset för sjömat – eller blå mat – som fisk, skaldjur och alger ökar. RISE stödjer konsumenter och producenter inom sjömat, alltid med hela värdekedjan i åtanke. Hos oss finns tvärvetenskaplig expertis inom sjömat vad gäller a… Expertis Funktionella biomaterial Nästa generations funktionella biomaterial och hållbara livsmedel utvecklas via design av specifika materialegenskaper. Expertis Produktdesign livsmedel och biomaterial Framtidens goda, hälsosamma, hållbara livsmedel och funktionella biomaterial utvecklas genom design av innehåll, smak, nutrition, textur och mikrostruktur. Kurs ReduSalt - saltreduktion i livsmedel Den här webbkursen handlar om saltreduktion i livsmedel. ReduSalt har finansierats av Vinnova, Västra Götalandsregionen och 22 deltagande projektparter. Projektet har samlat företag, myndigheter, branschorganisationer, intresseorg…