Hoppa till huvudinnehåll
Search
Menu

Färghärdighetsprovning svett SS-EN ISO 105-E04

Det är viktigt att färgade textilier håller sin tänkta färg och inte färgar av sig på andra tyger och material genom anfärgning. När vi svettas kan tyger som kommer i kontakt med huden påverkas och om färgen inte sitter som den skall kan det orsaka oönskad anfärgning. 

Syfte

En av de vanligaste källorna till konsumentreklamationer är när färgad textil förändras och varierar förmycket mot inköpt produkt och blir oacceptabel för användaren. En textil kan ha bra färghärdighet i ett tillstånd men sämre i ett annat. Det kan därför vara viktigt att testa en textils färghärdighet när den utsätts för svett. Ett bra exempel är en ljus BH som missfärgas av en färgad tröja som blivit fuktig av svett. 

Dålig färghärdighet kan bero på förbehandlingen, val av färgämne, färgningsprocessen, efterbehandlingen och användningen. 

Metod

Tyget väts med svettvätska och placeras i 37°C under tryck i 4h tillsammans med anfärgningsväv av valt fiberslag. Färgändring och anfärgning bedöms i ljusskåp under standardiserat ljus mot gråskalor. 

Leverans

En rapport på svenska eller engelska med erhållna resultat.

Beställning

CAPTCHA

* Obligatoriskt

Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Tjänst

Färghärdighetsprovning- Färghärdighet mot svett SS-EN ISO 105-E04

Leveransnivå

Ackrediterad

Standarder

SS-EN ISO 105-E04

Pris

Pris vid offertförfrågan

Leveranstid

Normal leveranstid är 5-10 arbetsdagar. En mer exakt leveranstid anges i orderbekräftelsen som skickas efter mottagen beställning samt provmaterial.

Ingegerd Hartmann

Kontaktperson

Ingegerd Hartmann

Forsknings- och utvecklingsingenjör

+46 10 228 47 86

Läs mer om Ingegerd

Kontakta Ingegerd
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Kontakt

Hittar du inte det du söker eller är du nyfiken på hur vi kan hjälpa dig?

Skicka meddelande
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.