Kontaktperson
Tim Nielsen
Forskare
Kontakta TimDen här webbkursen handlar om saltreduktion i livsmedel. ReduSalt har finansierats av Vinnova, Västra Götalandsregionen och 22 deltagande projektparter. Projektet har samlat företag, myndigheter, branschorganisationer, intresseorganisationer och forskare. Innehållet i kursen baseras på forskning som gjorts inom projektet.
Saltkonsumtionen i Sverige behöver minskas för att förbättra folkhälsan och minska samhällets sjukvårdskostnader. Livsmedelsbranschen behöver vara involverad i arbetet med saltreduktion. Kursen tar upp varför vi behöver sänka salthalten i våra livsmedel, vilka utmaningar det innebär och vilka metoder som är lämpliga att använda vid saltsänkning.
Kursen är indelad i tre olika spår, och du väljer det spår som passar din produkt eller bransch. Vid anmälan får du en bekräftelse med länk till lärplattformen där webbkursen finns. Mer information om kursen finns där.
Spår 1: Alla sorters livsmedel (branschoberoende)
Spår 2: Bröd
Spår 3: Kött och chark