Kontaktperson
Ann Lorentzon
Projektledare
Kontakta AnnLivsmedelsförpackningar måste uppfylla flera funktioner, och med de förändrade regelverken står producenter nu inför utmaningen att balansera livsmedelssäkerhet, hållbarhet och marknadens krav.
Framtiden är cirkulär, men hur kan vi säkerställa att skadliga ämnen, eller de som påverkar smak och lukt, inte återcirkuleras? Vilka riskminimeringar kan vi genomföra? Hur kan vi säkerställa mikrobiologisk säkerhet vid användning av biobaserade eller återvunna material? Hur kan vi ersätta plast i förpackningar utan att minska funktionerna? Efter att ha skapat en ny produkt, hur beter sig konsumenterna verkligen vid inköpstillfället, och hur kan vi mäta deras handlingar med precision, inte bara deras avsikter?
RISE har omfattande expertis inom både livsmedel och förpackningar, och under detta webbseminarium kommer vi att gå igenom forskningsfronten inom dessa viktiga ämnen:
• Övergång från plast till pappersbaserade förpackningar
• Viktiga regleringar, inklusive miljö (PPWR) och material i kontakt med livsmedel (FCM)
• Upptäckt av bismaker och aromföreningar i livsmedelsförpackningar
• Beteendespårning med ögonspårningsteknik vid inköpstillfället
• Hygien- och mikrobiologiska överväganden
Delta i ett insiktsfullt webbseminarium där vi diskuterar problem och riskminimeringstekniker.
Moderator
Titel föreläsning: Biobased and recycled alternatives to plastics in packaging
Titel föreläsning: Evolving legislation on food packaging
Titel föreläsning: More microbiological considerations for packaging
Titel föreläsning: Detection of off-odours and aroma compounds in food packaging
Titel föreläsning: Eye tracking to measure consumers’ interaction with products
09:00 Inledning - Penny Bergman, Marknadschef Hållbara Material och Förpackningar
09:05 Biobased and recycled alternatives to plastics in packaging - Oskar Westin, Affärsutvecklare Förpackningar
09:15 Evolving legislation on food packaging - Hans Steijer, forskare
09:25 More microbiological considerations for packaging - Birgitta Bergström, projektledare
09:35 Detection of off-odours and aroma compounds in food packaging - Diana Owsienko, forskare
09:45 Eye tracking to measure consumers’ interaction with products - Elena Costa, doktorand
09:55 Reflektion och avslut
10.00 Frågestund (frivillig)