Hoppa till huvudinnehåll
Search
Menu
-

Trendrapport - Framtidens matsystem

Ur varje utmaning växer nya lösningar och beteenden. I den här trendrapporten från RISE riktar vi blicken mot vad som väntar runt hörnet. Vad krävs för att skapa ett hållbart matsystem?

RISE forskare och experter har genomfört en ny trendspaning för att ta reda på vad som väntar matsystemet runt hörnet på kort och lång sikt. Den nya trendrapporten släpptes i mars 2025 och kompletterar den tidigare rapporten om Framtidens matsystem som presenterades i slutet av 2023.

Fem nya trender som väntar runt hörnet

  • Från "just in time" till "just in case" 
  • Mikroorganismer på gott och ont 
  • Den blå revolutionen 
  • Marken och mångfalden 
  • Ledarskap, AI och livslångt lärande 

Så här kan du använda trendrapporten

Tanken med trendrapporten är att du ska kunna använda den som en del av underlaget för din verksamhetsplanering, och/eller för att prioritera framtida satsningar och/eller för att säkerställa att ditt företag har rätt kompetens och kapacitet för vad som väntar runt hörnet.

Podd om Framtidens matsystem lanseras i april 2025

De fem trenderna i årets rapport kommer presenteras via samtal med experter i en podd om framtidens matsystem där forskare och experter diskuterar varje trend för sig. Podden lanseras i april och kommer finnas där poddar finns!

Ladda ner trendrapporten om framtidens matsystem


CAPTCHA
* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter
Anna-Karin Karlsson

Kontaktperson

Anna-Karin Karlsson

Marknadschef

+46 73 064 29 27

Läs mer om Anna-Karin

Kontakta Anna-Karin
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Petra Forsblad

Kontaktperson

Petra Forsblad

Projektkommunikatör

+46 70 391 50 05

Läs mer om Petra

Kontakta Petra
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.