Diana Owsienko Forskare Tel +46 10 722 33 92 E-post diana.owsienko@ri.se Ort Göteborg ORCID 0000-0001-6617-7579 Fråga mig om Fråga mig om Projekt Växtbaserade proteinisolat med lågt natriuminnehåll för hälsosam mat I projektet utvecklas nya processer och måltidsformuleringar för att producera hälsosamma, hållbara och välsmakande växtbaserade måltider som dessutom uppfyller kriterierna för nyckelhålsmärkning samt EUs rekommendatione… Projekt Rapspresskaka till goda och hälsosamma livsmedel Rapspresskakor är en underanvänd restprodukt från tillverkningen av rapsolja som har potential att bli en hälsosam ingrediens i livsmedel. Projektets syfte är att hitta effektiva och hållbara sätt att behandla rapspresskakorna för… Projekt Livsmedel designade för blodsockerreglering En fullkornsprodukt har i tidigare studier visat sig minska blodsockersvaret där effekten håller sig lång tid efter måltiden. Nu kommer samma fullkornsprodukt, fast industriellt tillverkad, att undersökas med avseende på processen… Expertis Optimering av smak Hur din nya proteinprodukt smakar, doftar och upplevs är avgörande för om den ska bli en framgång. Många proteiner har vissa bismaker och en doft som inte är så angenäm. Med hjälp av RISE expertis och unika erbjudande inom sensori… Expertis Aromkemi Arom, doft, lukt - vi har alla verktygen Expertis Produktdesign Framtidens goda, hälsosamma, hållbara livsmedel och funktionella biomaterial utvecklas genom design av innehåll, smak, textur och mikrostruktur.