Hoppa till huvudinnehåll
Search
Menu
BSG spaghetti

Bioprocessning av drav

Syftet med FUNBREW är att etablera bioprocesstekniker för syntes in situ av funktionella komponenter i drav.

Drav är en biprodukt från öltillverkning som är rik på fibrer och protein. Idag används det framförallt som djurfoder eller kasseras det. Syftet med FUNBREW är att etablera bioprocesstekniker (fermentering och enzymbehandling) för syntes in situ av funktionella komponenter i drav, såsom exopolysackarider och antioxidanter. Bioprocesser resulterar i förbättrad struktur samt ökad biotillgänglighet. Drav kommer att användas som ingrediens i pasta, bröd och frukostflingor.

Projektet är en del av ERA-Net SUSFOOD2 och finansieras nationellt av FORMAS och medfinansieras av Europeiska Unionens Horizon 2020 forsknings och innovations program.

Sammanfattning

Projektnamn

FUNBREW

Status

Avslutat

RISE roll i projektet

Participant and WP leader

Projektstart

Varaktighet

36 m

Partner

University of Helsinki, University of Bari, Free University of Bozen-Bolzano

Finansiärer

FORMAS, Horizon 2020 ERA-NET SUSFOOD2

Projektets webbplats

Projektmedlemmar

Bidrar till FN:s hållbarhetsmål

2.Ingen hunger
3.Hälsa och välbefinnande
9.Hållbar industri, innovationer och infrastruktur
12.Hållbar konsumtion och produktion
Annika Krona

Kontaktperson

Annika Krona

Senior Scientist

+46 10 516 66 38

Läs mer om Annika

Kontakta Annika
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.