Kontaktperson
Tim Nielsen
Forskare
Kontakta TimI projektet utvecklas innovativa och hållbara lösningar för att förbättra säkerheten och kvaliteten hos fisk- och skaldjursprodukter. Detta är nödvändigt för att möta marknadens ökade efterfrågan på säker och hållbar sjömat. Arbetet genererar kunskap för att utveckla kommersiella lösningar som förbättrar den europeiska sjömatsindustrins hållbarhet.
Syfte och mål
Utveckling av innovativa och hållbara lösningar för att förbättra säkerheten och kvaliteten hos europeisk sjömat.
Utmaning
Framtidens livsmedelsproduktion måste vara socialt, ekonomiskt och miljömässigt hållbar. Sjömat är en av de viktigaste livsmedelskategorierna i Europa. Fisk och skaldjur innehåller högvärdigt protein och även många andra värdefulla näringsämnen som bidrar till en hälsosam kosthållning. Det är därför viktigt att utveckla nya miljövänliga produkter och processer som främjar produkternas säkerhet och kvalitet samtidigt som de möter marknadens behov och önskemål.
Lösning
I Seafoodtomorrow ingår såväl industriexperter som etablerade forskningsaktörer. De lösningar som utvecklas i projektet rör såväl produktions- som processmetoder. Resultaten kommer att förmedlas vidare till slutanvändare i branschen. Det tvärvetenskapliga samarbetet säkerställer att utmaningarna adresseras på bästa sätt.
Effekt
The work will lead to a wider utilization of eco-innovative solutions for seafood production and processing. The availability of safe and healthy seafoods on the market will increase. As a result, consumers will have an opportunity to improve their diet and health.
Seafoodtomorrow
Pågående
Projektdeltagare
november 2017-oktober 2020
75 MSEK