Hoppa till huvudinnehåll
Search
Menu
Nätverk Mikromobilitet RT7
Foto: Anne Faxér

Nätverk Mikromobilitet

Nya mobilitetstjänster kan bidra i omställningen till ett klimatsmart samhälle, men kräver anpassningar och nya normer. 

Mikromobilitet är ett tydligt exempel som på endast fem fått stor spridning globalt och i Sverige. Projektet går nu vidare och fortsätter att samarbeta med operatörer, myndigheter, kommuner och andra intressenter för att bygga upp ett fungerande system för mikromobilitet. I framtiden kommer Nätverket att fokusera mer på stadsplanering och följa upp olika åtgärder. Nätverket kommer att bidra till en bättre användning av befintlig cykelinfrastruktur med hjälp av t.ex. digitalisering och ett säkrare samt mer hållbart transportsystem.

Projektet bygger vidare på det tidigare projektet 2022-03072 Nätverk Mikromobilitet: Ett etablerat nätverk med över 90 personer som representerar operatörer, kommuner, myndigheter med mera.

Inom projektets ram så kommer vi att genomföra kvartalsvisa rundabordsdiskussioner, växelvis fysiska och digitala möten. Projektets metod kan bilda modell för systeminnovationer i komplexa sammanhang. Experiment i verkligheten, samt inspiration och kompetensutveckling, sker genom spridning av goda exempel på framgångsrika arbetssätt och fungerande lösningar.

Sammanfattning

Projektnamn

Nätverk Mikromobilitet

Status

Avslutat

Region

Västra Götalandsregionen

RISE roll i projektet

Projektledare

Projektstart

Varaktighet

12 månader

Total budget

1 001 000 SEK

Partner

Transportstyrelsen, Trafikverket, Göteborgs stad, Stockholms stad, Malmö stad, Västerås stad, Uppsala kommun, Helsingborgs stad, Ryde, RideMovi, Bolt, Tier, Voi, Lime, 2030 Sekretariatet, K2/VTI, KTH, Chalmers, Sveriges Kommuner och Regioner

Koordinator

Projektmedlemmar

Bidrar till FN:s hållbarhetsmål

9.Hållbar industri, innovationer och infrastruktur
11.Hållbara städer och samhällen