Kontaktperson
Greta van Huyssteen
Forskare
Kontakta GretaValidera sensoriskt uppfattbara förändringar i din produkt! Vi erbjuder ett urval skillnadstester med vår analytiska panel.
Utvärdera om sensoriska upplevelser som smak, doft, konsistens eller känsla av produkten förändras hos konsument när ändringar görs.
Den mest effektiva metoden för detta är att använda en tränad och urvalstestad panel av människor. RISE har en lång erfarenhet av denna typ av tester och unika möjligheter att kombinera dessa med tekniska mätningar.
Sensoriska skillnadstester är effektiva vid olika typer av situationer bland annat:
Beroende på produkt och syfte med mätningen väljs en av fyra typer av olikhetstest: partest, duo-trio-test, triangeltest eller difference-from-control. Respektive test utförs enligt standardmetod. Vi har även möjligheten att utföra andra skillnads tester t.ex. tetradtest och alternative forced choice test.
Mätningen genomförs i sensoriskt laboratorium med 8-12 bedömare från RISE analytiska panel.
En ensides-rapport med kortfattad överblick över hur testade produkter skiljer sig åt och vid difference-from-control vad skillnaden är samt en längre rapport med metodbeskrivning och resultat.