Hoppa till huvudinnehåll
Search
Menu
Modexa Kök

Nya kök på återanvända stommar

Modexa köks affärsmodell bygger på att bevara befintliga stommar i hyresrätter och istället byta ut och modernisera luckor och tillbehör. Bolaget har varit verksamt i över två decennier och arbetar idag med renovering med kvarboende hyresgäster där man gör köksförnyelser samt bad- och stamrenoveringar.

På vilket sätt är er verksamhet cirkulär?

– Köksförnyelsen bygger på att återanvända och bevara stommar för att på så sätt inte kasta ut det som fungerar, säger Staffan Marklund, VD för Modexa Kök

Hur gick det till när ni bestämde er för att satsa på en cirkulär affär?

– Affärsmodellen har byggt på detta sedan starten och hållbarhetsmodellen är hjärtat i hela Modexas verksamheten.

Vad har ni lärt er som ni vill dela med er av till andra bolag som funderar på att göra samma resa?

– Vi kan bidra med kunskapen om att det går att skapa lönsamma affärsmodeller kopplat till hållbarhet, bevarande och resurseffektivitet.

Josefina Sallén

Kontaktperson

Josefina Sallén

Expert cirkulära affärsmodeller

+46 72 208 93 60

Läs mer om Josefina

Kontakta Josefina
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Pernilla Dahlman

Kontaktperson

Pernilla Dahlman

Affärsledare Circular Business Lab

Läs mer om Pernilla

Kontakta Pernilla
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.