Karin Östergren
Senior Forskare
FINEST är ett centrum som består av forskare från RISE, Chalmers och Uppsala universitet samt femton industriföreträdare från den svenska livsmedelskedjan. Tillsammans accelererar vi den nödvändiga omställningen av livsmedelsystemet.
Värdorganisation samt biträdande handledare för de två doktoranderna och handleder två postdoks inom AP3: Hållbar nutrition respektive Multi Criteria Assessment. Leder arbetet Testarenan (AP3 -AP7) samt AP8: Systeminnovationslabb.
Leder AP2: Innovationsledning och handleder en doktorand inom innovationsledning
Leder AP1: Systeminnovation och handleder en doktorand och en postdok inom systeminnovation.
En oberoende och ideell organisation som aktivt arbetar för ett hållbart samhälle som bland annat driver programmet Future Food. Deltar i Food Transition Lab och i samverkansplattformen.
Nyetablerad aktör vars fokus är att vara möjliggörare inom cirkulär livsmedelsproduktion och de engagerar flera aktörer inom livsmedelskedjan. Deltar i Food Transition Lab och i samverkansplattformen samt är värd för en doktorand i AP3: Hållbarhet (Miljö, Social, Ekonomisk), hållbar nutrition.
Arbetar med utveckling, expertis och rådgivning för den svenska livsmedelsindustrin. Värd och medhandledare för en doktorand i WP2.
Ett stort livsmedelsföretag inom detaljhandeln. Deltar i Food Transition Lab och i samverkansplattformen samt är värd samt medhandledare för en doktorand i AP2: Innovationsledning.
IKEA-restaurangerna och den svenska livsmedelsmarknaden är de två elementen som tillsammans utgör IKEAs matservice (förkortat IFS). Deltar i Food Transition Lab och i samverkansplattformen.
Intresse- och företagsorganisation med 70 000 lantbruksföretag som medlemmar. Deltar i Food Transition Lab och i samverkansplattformen. Värd och medhandledare för doktorand i AP1: Systeminnovation.
Ett bondekooperativ som ägs och drivs av 25 000 jordbrukare. Lantmännen är en ledande aktör i Skandinavien inom jordbruk, maskinutrustning, bioenergi och mat. Deltar i Food Transition Lab.
Arbetsgivarorganisation för 800 svenska livsmedelsföretag. Värd och medhandledare för en doktorand i AP1: Systeminnovation.
Tillsammans med sina kunder utvecklar Lyckeby Culinar livsmedelsprodukter. De arbetar inom flera områden men ett av dem är växtbaserade livsmedelsprodukter. Deltar i Food Transition Lab och i samverkansplattformen.
Start-up som genom innovativa lösningar med filamentösa svampar vill revolutionera livsmedelskedjan. Mycorena har en produkt som kallas Promyc, vilket är ett mycoprotein som kan ersätta eller komplettera traditionella proteinkällor som kött, fisk eller ärta.
En innovativ marknadsplats för svenska korn som förenar innovationer, morgondagens teknik och jordbrukskompetens för att driva jordbruket framåt. Deltar i Food Transition Lab och i samverkansplattformen.
Internationellt företag som bland annat arbetar med alternativ till kött. Har roll i livsmedelsföretags produktdesign och utveckling. Deltar i Food Transition Lab och i samverkansplattformen.
Utvecklar, producerar och distribuerar mjölkfria, växtbaserade produkter som glass, mjukglasskräm, matlagningskräm och rapsolja. Deltar i Food Transition Lab och i samverkansplattformen.
Förser värdekedjan “Svenska skogsbär” med regional kunskap. Medfinansierar och deltar i Food Transition Lab.
Förser värdekedjan “Svenska bär” med regional kunskap.
Kontakta oss gärna för mer information.