Karin Östergren
Senior Forskare
Tel
E-post
Ort
Lund
ORCID
![](https://www.ri.se/sites/default/files/styles/profile_single/public/2018/12/Karin%20%C3%96stergren.jpg.webp)
Är senior forskare och projektledare på RISE och adjungerad professor vid Institutionen för Livsmedelsteknik vid Lunds Universitet sedan 2017.
Brinner för en resurseffektiv och hållbar matproduktion och ser den stora utmaningen i att hitta smarta verktyg, strategier, tekniker och arbetssätt som fungerar i praktiken. Jobbar med fokus på hela livsmedelskedjan för att knyta ihop processteknik, effektivitet och miljö.
Har arbetat många år i olika projekt kring minskat matsvinn och har bla en expertroll kring kvantifiering i "EU platform on Food Losses and Food Waste".
Fråga mig om
Publikationer
Fråga mig om
Publikationer
- Plant based meat alternative, from cradle to company-gate : A case study uncove…
- Climate Impact of Plant-based Meat Analogues : A Review of Life Cycle Assessmen…
- Mapping potential location for bilberry picking with remote sensing, local fiel…
- ”Berries of the region” (Bär i Bygden) a System Demonstrator for Intermediate V…
- Assessing sustainability of innovative solutions for wild berry picking in Swed…
- Mapping the EU tomato supply chain from farm to fork for greenhouse gas emissio…
- Alternative protocols for the production of more sustainable agar-based extract…
- Environmental assessment of the valorisation and recycling of selected food pro…
- A combined framework for the life cycle assessment and costing of food waste pr…
- Implementering och resultat av Göteborgsmodellen för mindre matsvinn