Karin Östergren
Senior Forskare
Tel
E-post
Ort
Lund
ORCID

Är senior forskare och projektledare på RISE och adjungerad professor vid Institutionen för Livsmedelsteknik vid Lunds Universitet sedan 2017.
Brinner för en resurseffektiv och hållbar matproduktion och ser den stora utmaningen i att hitta smarta verktyg, strategier, tekniker och arbetssätt som fungerar i praktiken. Jobbar med fokus på hela livsmedelskedjan för att knyta ihop processteknik, effektivitet och miljö.
Har arbetat många år i olika projekt kring minskat matsvinn och har bla en expertroll kring kvantifiering i "EU platform on Food Losses and Food Waste".
Fråga mig om
Publikationer
Fråga mig om
Publikationer
- Plant based meat alternative, from cradle to company-gate : A case study uncove…
- Mapping potential location for bilberry picking with remote sensing, local fiel…
- Assessing sustainability of innovative solutions for wild berry picking in Swed…
- ”Berries of the region” (Bär i Bygden) a System Demonstrator for Intermediate V…
- Climate Impact of Plant-based Meat Analogues : A Review of Life Cycle Assessmen…
- Mapping the EU tomato supply chain from farm to fork for greenhouse gas emissio…
- Alternative protocols for the production of more sustainable agar-based extract…
- Environmental assessment of the valorisation and recycling of selected food pro…
- A combined framework for the life cycle assessment and costing of food waste pr…
- Implementering och resultat av Göteborgsmodellen för mindre matsvinn