Joshua Mayers Forskare Tel +46 10 516 53 18 E-post joshua.mayers@ri.se Ort Göteborg Fråga mig om Fråga mig om Projekt PLANTOMYC - Ett hållbart steg inom alternativ proteininnovation Med ökade krav på hållbarhet och minskad miljöpåverkan växer behovet av innovativa sätt att producera alternativa proteiner. Projektet PLANTOMYC kombinerar växtbaserade proteiner med mikrobiellt framställda svampproteiner och anvä… Projekt Växtbaserade proteinisolat med lågt natriuminnehåll för hälsosam mat I projektet utvecklas nya processer och måltidsformuleringar för att producera hälsosamma, hållbara och välsmakande växtbaserade måltider som dessutom uppfyller kriterierna för nyckelhålsmärkning samt EUs rekommendatione… Projekt Rapspresskaka till goda och hälsosamma livsmedel Rapspresskakor är en underanvänd restprodukt från tillverkningen av rapsolja som har potential att bli en hälsosam ingrediens i livsmedel. Projektets syfte är att hitta effektiva och hållbara sätt att behandla rapspresskakorna för… Projekt Användning av restström som substrat för produktion av svampprotein Framställning av svampprotein genom fermentering är en ytterst resurssnål process som förbrukar en bråkdel av det land, vatten och energi som krävs för att framställa motsvarande mängd animaliskt eller växtbaserat protein. Projekt… Expertis Hållbara proteinråvaror Vi står inför ett proteinskifte där nya proteingrödor kommer att spela en viktig roll, men även proteiner från havet, single cell och sidoströmmar. RISE styrka är vår bredd, att vi har expertis från råvara till livsmedel, och… Expertis Processteknik för livsmedel RISE har en mångårig verksamhet inom avancerad processteknik, med en internationellt erkänd ställning inom området mikrovågsprocesser för livsmedel. Området täcker in teknik för beredning och bevaring av livsmedel och biomaterial,… Expertis Produktdesign livsmedel och biomaterial Framtidens goda, hälsosamma, hållbara livsmedel och funktionella biomaterial utvecklas genom design av innehåll, smak, nutrition, textur och mikrostruktur. Test & demo Superkritisk koldioxidextraktion De olika förbehandlingsmöjligheterna inom testbädden och anläggningens storlek gör den unik på nationell nivå för grön extraktion av opolära ämnen till livsmedel (grön: utan organiska lösningsmedel).