Kontaktperson
Jun Niimi
Forskare
Kontakta JunFå förståelse av hur upplevelsen av dina produkter/prover ändras sig med tid
Upplevelse om mat och dryck (och andra produkter som inte är livsmedelsrelaterade) förändras med tiden under konsumtion (användning). Ibland är det dessa dynamiska förändringar som gör produkterna unika. Genom att förstå hur upplevelsen förändras med tid kan du designa hur dina produkter ska smaka (vara). Vi kan tillämpa flera temporala metoder på RISE.
Under finns en lista av metoder som vi använder med våra sensorisk panel
Time intensity är en klassisk metod där tidsförändringarna i intensiteten för ett specifikt attribut kan övervakas med tiden med hög precision.
Progressive profiling är en annan metod som har lägre upplösning jämfört med time intensity, men som kan mäta upplevd intensitet för flera attribut.
Temporal dominance of sensations (TDS) är en metod som kan undersöka vid vilken exakt tidpunkt ett visst sensoriskt attribut upplevs dominant. Man väljer därför ett dominerande attribut i taget beroende på hur de sensoriska egenskaperna förändras.
En rapport med metodbeskrivning och resultat.