Hoppa till huvudinnehåll
Search
Menu

Camilla bäst i Europa på underhåll

17 september 2024, 08:37

Vid EuroMaintenance-kongressen i Rimini fick RISE-forskaren Camilla Munther ta emot utmärkelsen EFNMS Excellence PhD-thesis Award för sin doktorsavhandling om organisatorisk innovation inom underhåll.

- Vi pratar mycket om teknisk innovation inom industriellt underhåll, men med min avhandling ville jag visa hur vi även kan uppnå organisatorisk innovation. Effektivt underhåll handlar om mer än teknisk tillgänglighet, vi behöver organisera oss för att skapa nytta och värde av den data tekniken ger oss, säger Camilla Munther, RISE.

Inom den svenska underhållsbranschen är Camilla Munther ett välkänt namn. 2022 fick hon ta emot den svenska utmärkelsen för Årets examensarbete, Master eller Ph.D. Nu har hon också vunnit priset för Europas bästa avhandling inom underhåll. Priset delas ut av the European Federation of National Maintenance Societies (EFNMS) och the Salvetti Foundation. EFNMS är en samling av riksorganisationer för underhåll i Europa, där Riksorganisationen Svenskt Underhåll är med.

image received via email

Camilla Munther (fjärde från vänster) mottar priset för Europas bästa avhandling.

- Avhandlingen går igenom 24 modeller för att räkna ut och beskriva nyttan av underhåll, samt visar hur 5G-teknik förväntas påverka tillverkningsprestanda. Avhandlingen presenterar även en modell för ledarskap inom underhåll i en digitaliserad miljö, säger Camilla Munther från RISE.

I sin avhandling presenterar Camilla Munther en process för att systematiskt arbeta med implementering av Smart Maintenance. Den processen har hon tillsammans med kollegorna på RISE utvecklat ytterligare och finns nu som en tjänst hos RISE.

- Tjänsten riktar sig främst till dem som leder en underhållsorganisation, samt medarbetare. Vi erbjuder en nulägesanalys och stöttning i att ta fram en handlingsplan. Med RISE samlade expertis kan vi även erbjuda stöd i genomförande  utifrån handlingsplanen, både gällande tekniska lösningar och förändrade arbetssätt, säger Camilla Munther. 

 

För mer info:

Camilla Munther, RISE,  camilla.munther@ri.se

Länk till tjänsten:

https://www.ri.se/sv/vad-vi-gor/tjanster/stark-ert-underhall-med-smart-maintenance