Hoppa till huvudinnehåll
Search
Menu

RISE annonserar interim VD och vice VD

03 juli 2023, 07:00

RISE styrelse har beslutat att Torbjörn Holmström tillträder som interim VD för RISE den 22 september samt att Charlotte Karlsson, divisionschef Digitala system, tillträder den nyinrättade tjänsten som vice VD den 1 juli.

Torbjörn Holmström är styrelseledamot i RISE sedan 2017 och har tidigare bland annat varit Executive Vice President Volvo Group Trucks Technology och CTO Volvo Group. Rekrytering av ny VD pågår och Torbjörn Holmström kommer att leda RISE från 22 september tills det att en ny VD är på plats.

Charlotte Karlsson tillträder den nyinrättade tjänsten som vice VD från och med 1 juli och fortsätter samtidigt som divisionschef för Digitala system.

- Nu har vi en mycket stark interimslösning på plats, Torbjörn är en erfaren ledare och väl insatt i RISE strategi och verksamhet. Tack vare att Charlotte Karlsson blir vice VD säkrar vi kontinuiteten i koncernledningsarbetet. Detta gör att vi kan fokusera på rekryteringsprocessen i visshet om att RISE fortsätter att utvecklas enligt plan, säger Jan Wäreby, styrelseordförande RISE.