Charlotta Löfström
Forskare
Charlotta arbetar som forskare och projektledare inom mikrobiologi och hygien med fokus på livsmedelsmikrobiologi. Projekten handlar t.ex. om livsmedelssäkerhet, vattensäkerhet, mikrobiologiska analysmetoder, smittspårning, antimikrobiell resistens, biofilm, rengöring samt riskvärderingar av livsmedelsprocesser och -produkter avseende både produktförstörande mikroflora och sjukdomsframkallande bakterier och virus.
För en sammanfattning av vetenskapliga meriter, se: https://scholar.google.se/citations?user=qqpJtNMAAAAJ&hl=sv
Salmonella, Legionella, Listeria, vatten, livsmedel, riskbedömning, qPCR, sekvensering, DNA, utbrottsutredning, aerosol, validering, covid-19, antibiotikaresistens, AMR, bioinformatik, smittspridning, flödescytometri, matförgiftning, matsäkerhet
- BioCon - A model for pathogens and biofilm in drinking water distribution syste…
- Ta vara på odlingens sidoströmmar – exemplet broccoli
- Potential sources of contamination on textiles and hard surfaces identified as …
- Genetic polymorphism and antimicrobial resistance of salmonella enterica serova…
- Stable IgG-antibody levels in patients with mild SARS-CoV-2 infection
- Utveckling av näringsladdad broccolisoppa
- Genetic polymorphism and antimicrobial resistance of Salmonellaenterica serovar…
- Bevattningsvatten : kunskapsunderlag
- Cross-Border Transmission of Salmonella Choleraesuis var. Kunzendorf in Europea…
- Use of multiple-locusvariable-numberof tandem repeatsanalysis (MLVA) to investi…