Hoppa till huvudinnehåll
Search
Menu

Valorisation av organiska material från livsmedelsindustrins sidoström

Inom valorisation av sidoströmmar från livsmedelsindustri, jordbruk och underutnyttjade produkter, består vår kompetens av ett heltäckande tillvägagångssätt med fyra underkategorier: förbehandling, separation, karaktärisering och ingrediensdesign.

Superkritisk CO2-extraktion av bioaktiva ämnen, proteinseparation samt kombinerade processer med fokus på förbättrat utbyte och funktionalitet utgör våra specialområden.

Förbehandling

  • Torkning och malning
  • Fraktioneringn
  • Mikrovågsbehandling, PEF och ultraljudsbehandling med hög effekt

Separation

  • Extraktion av polära och icke-polära ämnen
    • Superkritisk koldioxidextraktion med och utan lösningsmedel
    • Trycksatt våtextraktion
  • Fraktionering
  • Proteinisolering
  • Enzymbehandling

Karaktärisering

  • Analys av utbyte
  • Antioxidantaktivitet och profil
  • Totalt fenolinnehåll
  • Proteinstorlek
  • Proteininnehåll
  • Fettsyraprofil
  • Funktionella egenskaper

Mer information

Joshua Mayers

Kontaktperson

Joshua Mayers

Forskare

+46 10 516 53 18

Läs mer om Joshua

Kontakta Joshua
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Jonas Ravn

Kontaktperson

Jonas Ravn

Forskare

+46 10 516 51 49

Läs mer om Jonas

Kontakta Jonas
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Kontakt

Hittar du inte det du söker eller är du nyfiken på hur vi kan hjälpa dig?

Skicka meddelande
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.