Kontakt
Valorisation av organiska material från livsmedelsindustrins sidoström
Inom valorisation av sidoströmmar från livsmedelsindustri, jordbruk och underutnyttjade produkter, består vår kompetens av ett heltäckande tillvägagångssätt med fyra underkategorier: förbehandling, separation, karaktärisering och ingrediensdesign.
Superkritisk CO2-extraktion av bioaktiva ämnen, proteinseparation samt kombinerade processer med fokus på förbättrat utbyte och funktionalitet utgör våra specialområden.
Förbehandling
- Torkning och malning
- Fraktioneringn
- Mikrovågsbehandling, PEF och ultraljudsbehandling med hög effekt
Separation
- Extraktion av polära och icke-polära ämnen
- Superkritisk koldioxidextraktion med och utan lösningsmedel
- Trycksatt våtextraktion
- Fraktionering
- Proteinisolering
- Enzymbehandling
Karaktärisering
- Analys av utbyte
- Antioxidantaktivitet och profil
- Totalt fenolinnehåll
- Proteinstorlek
- Proteininnehåll
- Fettsyraprofil
- Funktionella egenskaper
Mer information
Nya livsmedel från cirkulära flöden (pdf, 2.75 MB)