Hoppa till huvudinnehåll
Search
Menu
Bild

Innovativ livsmedelstillverkning med mikrovågs- och IR-värmning

Internationell spetsteknologi som inkluderar tubulär mikrovågsteknologi och kombinationstekniker inom bakningsteknologi, mikrovågsstödd volymsexpansion, torkning, temperering och frysning.

Anläggningen erbjuder möjligheter att utforma, utveckla och validera alternativa värmningsprocesser samt att genomföra feasibility-studier i syfte att ge underlag för implementering av alternativ teknologi inom livsmedelsproduktion.

  • Testbädd mikrovågsprocesser – alternativ teknologi för värmebehandling med ett flertal tillämpningar. Innefattar bl. a. mikrovågspastörisering, -sterilisering, - bakning, kombinationstekniker för bakning, mikrovågsstödd torkning, blanchering, temperering, tining, m.m. samt mätteknik för dielektriska egenskaper. Testbädden etablerad 1957.
  • Testbädd infrarödteknikprocesser – alternativ teknologi för värmebehandling. Innefattar bl.a. ytpastörisering, bakning/torkning av tunnare produkter, rostning, färgsättning och lågfettsfritering. Testbädden etablerad 1973.

Fakta

Namn på Test & Demo

Mikrovågs- och IR-värmning av livsmedel

Etableringsår

1957

Kategori

Isolerade miljöer (IM)

Bransch

Livsmedel och jordbruk

Område

Livsmedel

Region

Västra Götalandsregionen

Adress

Frans Perssons väg 6, Göteborg

Sven Isaksson

Kontaktperson

Sven Isaksson

Forskare

+46 10 516 66 91

Läs mer om Sven

Kontakta Sven
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.