Ny publikation
05 april 2024, 14:29
Formuleringsfaktorer som påverkar skumegenskaper under vakuumskumtorkning
Denna artikel undersöker hur vakuumskumtorkning av ett bioaktivt protein påverkas av olika formuleringsparametrar genom att granska skumstrukturen, fysiska egenskaper hos skummet (proteinytans täckning och matrisstabilitet) och proteinets aktivitet. Formuleringsparametrarna skilde sig åt på matrisbildare och närvaron av olika ytaktiva konkurrenter. Resultaten visade att proteinets aktivitet bevarades efter vakuumskumtorkning och rehydrering. Dessutom uppskattades tjockleken på det torra, fasta skummet till 20–50 µm. Valet av matrisbildare, och till viss del närvaron av en ytaktiv konkurrent, påverkade skumbildningen, proteinytans täckning och matrisstabiliteten i stor utsträckning.
Författare: Daniel Tristan Osanlóo, Denny Mahlin, Björn Bergenståhl, Simon Bjerregard & Anna Millqvist-Fureby.
Länk till artikeln: International Journal of Pharmaceutics, Volume 652, 2024, 123803
2024-10-24
2024-10-21
2024-10-21
2024-10-21
2024-06-17
2024-06-17
2024-06-17
2024-06-17
2024-06-17
2024-06-17
2024-04-05
2024-04-05
2024-04-05
2024-04-05
2024-04-02
2023-12-18
2023-12-04
2023-12-04
2023-12-04
2023-10-25
2023-09-27
2023-09-19
2023-09-12
2023-09-06
2023-08-15
2023-06-14
2023-06-08
2023-05-29
2023-05-16
2023-04-03
2023-03-28
2023-03-28
2023-03-28
2023-03-22
2023-03-14
2022-11-24
2022-11-17
2022-11-17
2022-05-30
2022-05-30
2021-12-14
2021-12-06
2021-11-19
2021-09-02
2021-05-03
2021-03-05
2021-02-25
2021-01-08
2020-12-04
2020-11-02
2020-10-26
2020-10-26
2020-10-12
2020-09-30
2019-12-03
2019-10-23
2019-10-08
2019-10-04
2019-10-04
2019-10-04
2019-10-04
2019-10-04
2019-09-05