Martina Bergentall
Projektledare
Martina arbetar på avdelningen Jordbruk och Livsmedel som projektledare inom tillämpad mikrobiologi. Hon arbetar både laborativt och teoretiskt främst med projekt inom fermentering, livsmedelssäkerhet, digitalisering, mikrobiologi och produktutveckling. Hon har erfarenhet av många laborativa tekniker, däribland steril teknik, odlingsbaserade tekniker samt fermentering med olika sorters mikroorganismer och råvaror.
Martina har en civilingenjörsexamen i Bioteknik från Chalmers Tekniska Högskola och i sin master riktade hon in sig på området livsmedel och hälsa. Under sin studietid arbetade hon som forskningsassistent på ett livsmedelsföretag samt har engagerat sig i projekt som arbetade med att utveckla säkra och miljövänliga sanitetsbindor. Martina har även läst två kurser utomlands på Svalbard inom ekotoxikologi och biologi utöver sina ordinarie kurser. Hon har också arbetat som forskningsassistent på Göteborgs Universitet, både på zoologen i Göteborg och på Kristinebergs marina forskningscenter efter examen. Därmed har hon sedan tidigare en bred erfarenhet inom flera olika områden däribland, fermentering, bioteknik och mikrobiologi.
- Reduction of malic acid in bilberry juice by Lactiplantibacillus plantarum-medi…
- Malolactic fermentation in lingonberry juice and its use as a preservative
- Sensor-Based Hygiene Monitoring in Restrooms and Related Areas – A Review
- Solid-state fermentation of side streams from<i> Saccharina latissima</i>
- Malolactic conversion of lingonberry juiceimpact on sensory properties and micr…