Kontaktperson
Birgitta Bergström
Projektledare
Kontakta BirgittaLivsmedel måste vara säkra och förväntas dessutom vara hållbara! RISE erbjuder ett antal tjänster och verktyg för att designa för en mikrobiologiskt säker och hållbar produkt.
RISE besitter en omfattande kompetens inom områdena mikrobiologisk riskbedömning och smittspårning i livsmedelsprocesser. Denna praktiska och teoretiska kunskap har byggts upp genom egen forskning samt även till stor del i nära samarbete med industrin vid tillämpade forsknings- och uppdragsprojekt.
Kunskapen är användbar vid tex utveckling av en ny produkt för att kunna bedöma om livsmedlet kan förväntas bli säkert och hållbart. Ett annat användningsområde är när ett företag vill identifiera förebyggande åtgärder för att undvika spridning av sjukdomsframkallande och förskämmande mikroorganismer eller felsöka då problem redan uppstått i en produkt.
Vi erbjuder dig som kund att tillsammans med oss arbeta med frågeställningar kring:
På vårt mikrobiologiska BSL2 godkända labb arbetar vi bl.a. med:
Vi erbjuder regelbundet kurser med teoretiska och praktiska moment med fokus på mikrobiologisk säkerhet, hållbarhet identifiering mm omfattande bakterier, jäst och mögel.
På förfrågan skräddarsyr vi utbildningar som vi i många fall kan hålla på ert företag.