Kontaktperson
Anne Normann
Specialist
Kontakta AnneFINEST forskare utvecklar i samarbete med livsmedelsindustrin nya livsmedelskoncept för att minska beroendet av åkermark. Forskningsprojekten ska ha potential att bidra till robusthet i livsmedels- och foderförsörjningen under ett föränderligt klimat utan att offra miljömässiga hållbarhetsmål.
Att kunna producera livsmedel som är inte tar åkermark i anspråk skulle kunna bidra väsentligt till den globala livsmedels- och foderproduktionen med kompletterande icke-jordbruksmetoder.
I FINEST kommer vi utvärdera hur en potentiell livsmedelskedjan skulle kunna utformas. Vi kommer också att studera miljönyttan, hälsoaspekter och konsumentacceptans och även titta på regelverket runt den här typen av livsmedel. Vi vill öka förståelsen för hur experimentell framställning av livsmedel mer generellt skulle kunna bidra till en mer hållbar livsmedelsförsörjning
Inom FINEST tar vi oss an frågor som är för stora och för svåra för den enskilda aktören att lösa på egen hand. Kunskapen som vi skapar tillsammans är en mycket viktig nyckel för att uppnå en hållbar omställning av livsmedelssystemet.
Utveckling av nya livsmedelskoncept
Pågående
Koordinator
4 år
FINEST - Livsmedelsinnovation som möjliggör hållbar omställning