Hoppa till huvudinnehåll
Search
Menu
FINEST fett

FINEST - Utveckling av nya livsmedelskoncept

FINEST forskare utvecklar i samarbete med livsmedelsindustrin nya livsmedelskoncept för att minska beroendet av åkermark. Forskningsprojekten ska ha potential att bidra till robusthet i livsmedels- och foderförsörjningen under ett föränderligt klimat utan att offra miljömässiga hållbarhetsmål.

Att kunna producera livsmedel som är inte tar åkermark i anspråk skulle kunna bidra väsentligt till den globala livsmedels- och foderproduktionen med kompletterande icke-jordbruksmetoder.

I FINEST kommer vi utvärdera hur en potentiell livsmedelskedjan skulle kunna utformas. Vi kommer också att studera miljönyttan, hälsoaspekter och konsumentacceptans och även titta på regelverket runt den här typen av livsmedel. Vi vill öka förståelsen för hur experimentell framställning av livsmedel mer generellt skulle kunna bidra till en mer hållbar livsmedelsförsörjning 

Vi skapar FINEST tillsammans

Inom FINEST tar vi oss an frågor som är för stora och för svåra för den enskilda aktören att lösa på egen hand. Kunskapen som vi skapar tillsammans är en mycket viktig nyckel för att uppnå en hållbar omställning av livsmedelssystemet.

Sammanfattning

Projektnamn

Utveckling av nya livsmedelskoncept

Status

Avslutat

RISE roll i projektet

Koordinator

Projektstart

Varaktighet

4 år

Projektets webbplats

Projektmedlemmar

Bidrar till FN:s hållbarhetsmål

8.Anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt
9.Hållbar industri, innovationer och infrastruktur
12.Hållbar konsumtion och produktion
13.Bekämpa klimatförändringarna
Anne Normann

Kontaktperson

Anne Normann

Specialist

+46 10 516 66 52

Läs mer om Anne

Kontakta Anne
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.