Kontaktperson
Jenny Veide Vilg
Enhetschef
Kontakta JennyRISE erbjuder en djup, teoretisk och praktisk, kunskap inom mikrobiologi och hygien. Tillsammans med ert företag eller organisation förebygger och löser vi mikrobiologiska problem. Vi deltar också med vår mikrobiologiska kompetens i ett flertal nationella och internationella forsknings- och innovationsprojekt.
Mikrobiologiska frågeställningar förekommer på olika sätt inom ett flertal branscher. Det kan handla om mikrobiologi som skapar mervärde, som vid fermentering eller i probiotika, eller om att mikroorganismerna på olika sätt skapar problem. Vi har lång erfarenhet av att angripa och lösa dessa mikrobiologiska frågeställningar med koppling till branscher såsom livsmedel, hygien, vård, massa/papper, färg och annan processindustri.
RISE erbjuder bl. a. följande inom mikrobiologi:
Mikrobiologisk hållbarhet och säkerhet:
• Mikrobiologisk riskbedömning och prognosmikrobiologi
• Hållbarhetstester och Belastningsförsök
• Utvärdering av optimal förpackning och förpackningsteknik
• Mikrobiologiska överväganden vid produktutveckling
• Möjligheter med fermentering
Hygien i produktions- och rengöringsprocessen:
• Spridningsvägar / Felsökning / Åtgärdsplan
• Vatten som livsmedel och i processer
• Förebyggande och karaktärisering av biofilm
• Utvärdering av rengörbarhet av material och utrustning
Kurser och utbildningar - återkommande och skräddarsydda
Webbinarium
Webbinarium "Sänkta gränsvärden för nitrit och nitrat i livsmedel", inspelat den 24 augusti 2024
På vårt mikrobiologiska BSL2 labb arbetar vi bl.a. med:
Vi deltar regelbundet i SLVs kompetensprövning för analys av livsmedel.
Vi är kvalificerade att utföra belastningsförsök och hållbarhetsstudier enligt EUs riktlinjer.