Mastersuppsats: AI in the Swedish Food System
11 november 2024, 15:13
Inom studien “AI in the Swedish Food System: Exploring, Adoption, Challenges, and Opportunities in Primary Production through a Socio-Technical Lens” av Amirhadi Zakeri och Yiming Lei, undersöks möjligheter och utmaningar med implementering av AI inom det svenska livsmedelssystemet, med fokus på primärproduktion.
Artificiell intelligens (AI) har en enorm potential att revolutionera det globala
livsmedelssystemet, driva hållbarhet, öka effektiviteten och hantera utmaningar
livsmedelsförsörjningen. För att lyckas integrera AI i livsmedelssystemet krävs dock en djup förståelse för det komplexa samspelet mellan teknik, sociala faktorer, ekonomiska överväganden och etiska konsekvenser.
Studien ger ett lägligt och kritiskt bidrag till förståelsen av AI:s roll och potential att förändra det svenska livsmedelssystemet. Den visar också på behovet av att utveckla lämpliga affärsplaner, etablera plattformar för datadelning och säkerställa ett harmoniserat dataflöde för att utnyttja fördelarna med AI – samtidigt som man navigerar bland dess utmaningar och risker, vilket banar väg för en mer hållbar och motståndskraftig livsmedelsframtid.
2024-11-11
2024-10-31
2024-10-17
2024-10-01
2024-09-16
2024-09-16
2024-09-03
2024-07-09
2024-07-08
2024-06-19
2024-06-03
2024-06-03
2024-06-03
2024-05-20
2024-05-14
2024-04-22
2024-04-17
2024-04-15
2024-03-18
2024-03-12
2024-03-12
2024-03-05
2024-03-04
2024-03-04
2024-02-28
2024-02-14
2024-01-24
2024-01-17
2023-12-04
2023-11-30
2023-11-14
2023-11-10
2023-11-03
2023-09-26
2023-09-26
2023-09-25
2023-09-06
2023-07-04
2023-07-03
2023-06-22
2023-05-26
2023-03-07
2023-02-28
2022-12-01
2022-12-01
2022-09-13
2022-09-06
2022-09-06
2022-08-31
2022-07-07
2022-07-04
2022-06-20
2022-05-31
2022-05-27
2022-05-27
2022-05-05
2022-03-21
2022-02-11
2022-02-11
2022-02-07
2022-02-07
2022-02-07
2022-02-07
2022-02-07
2022-02-04
2022-02-04
2022-02-04
2022-02-04
2022-02-04
2022-02-04
2022-02-04
Hushållningssällskapet den 20 november 2020: Medverkar som partner i två av Formas centrumbildningar
2022-02-04
2022-02-04
2022-02-04