Hoppa till huvudinnehåll
Search
Menu

Mastersarbete prisades för stor potential för positiv miljöpåverkan

31 oktober 2024, 16:32

Aaqifa Shaikh presenterade sitt mastersarbete “Enhancing pea protein concentrate’s properties via post-treatment methods and assessment of their environmental sustainability” under ett avslutande evenemang i belgiska Leuven i mitten av oktober.

Handledare har varit Marta Bertolino, Turins universitet, bihandledare var Karin Östergren och Edoardo Desiderio, RISE.

Aaqifa har under sin tid som student (Master in Food Systems, koordinerat av EIT Food) fokuserat på ärtprotein, som efter extraktion blir pulver av två typer, isolat och koncentrat, där det förra har ett högt proteininnehåll (ca 90 procent) medan koncentratet innehåller 50–70 procent. Aaquifa har undersökt vilka miljövänliga efterbehandlingsmetoder av proteinkoncentrat som kan användas för att efterlikna isolatkvaliteten, baserat på nuvarande kunskap. 

En höjdpunkt under evenemanget var tillkännagivandet av de utvalda till Master Thesis Project Awards, som uppmärksammade de mest framstående projekten inom sex olika kategorier. Aaqifas uppsats vann i kategorin "Stor potential för positiv miljöpåverkan". 

Mer om slutkonferensen (på engelska) →

Inspelning av Aaqifas presentation →

2024-10-31

2024-10-17

2024-10-01

2024-09-16

2024-09-16

2024-09-03

2024-07-09

2024-07-08

2024-06-19

2024-06-03

2024-06-03

2024-06-03

2024-05-20

2024-05-14

2024-04-22

2024-04-17

2024-04-15

2024-03-18

2024-03-12

2024-03-12

2024-03-05

2024-03-04

2024-03-04

2024-02-28

2024-02-14

2024-01-24

2024-01-17

2023-12-04

2023-11-30

2023-11-14

2023-11-10

2023-11-03

2023-09-26

2023-09-26

2023-09-25

2023-09-06

2023-07-04

2023-07-03

2023-06-22

2023-05-26

2023-03-07

2023-02-28

2022-12-01

2022-12-01

2022-09-13

2022-09-06

2022-09-06

2022-08-31

2022-07-07

2022-07-04

2022-06-20

2022-05-31

2022-05-27

2022-05-27

2022-05-05

2022-03-21

2022-02-11

2022-02-11

2022-02-07

2022-02-07

2022-02-07

2022-02-07

2022-02-07

2022-02-04

2022-02-04

2022-02-04

2022-02-04

2022-02-04

2022-02-04

2022-02-04

2022-02-04

2022-02-04

2022-02-04